Security-oplossingen Avast voortaan beschikbaar via Copaco

Erik Preisser

23-12-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Security-oplossingen Avast voortaan beschikbaar via Copaco

In deze tijd van digitalisering en SaaS-ontwikkelingen willen ook steeds meer MKB-bedrijven hun applicaties in de cloud draaien. “Ze beschouwen het internet als hun eigen corporate netwerk en hebben daarom dezelfde netwerksecurity nodig als grotere organisaties”, vindt Erik Preisser van Avast. De security-oplossingen van Avast maken sinds kort deel uit van het MKB-softwareportfolio van distributeur Copaco.

De digitalisering is niet te stoppen, we zien de ene SaaS-ontwikkeling na de andere en ook het MKB wil inmiddels massaal naar de cloud. “MKB'ers willen mobieler zijn”, vertelt Erik Preisser, VP SMB Sales bij Avast Business. Avast is aanbieder van eenvoudig te beheren, hoogwaardige security- en netwerkmanagementoplossingen voor het MKB en service providers. “Ze willen af van hun vaste infrastructuur en een nieuw netwerk betreden, waarin ze overal kunnen komen. Dat netwerk – hún eigen corporate netwerk – is eigenlijk het internet.”

Zoals de grote corporates geavanceerde netwerksecurity nodig hebben om hun netwerken te beveiligen, zo heeft ook het MKB op het internet niet meer genoeg aan endpointbeveiliging. Avast bracht vorig jaar Secure Web Gateway en Secure Internet Gateway op de markt, volgens Preisser 'proposities die neigen naar oplossingen die ook in de enterprisemarkt daadwerkelijk nodig zijn'. “Vooral de grotere MKB'ers met meerdere vestigingen struggelen met dezelfde uitdagingen en risico's als enterpriseklanten. Ook in het MKB willen steeds meer bedrijven af van het onderhoud van dure MPLS-lijnen om alle traffic te routeren naar de hoofdgateway, om vervolgens via één dure firewall het internet op te moeten. Zeker voor MKB'ers is dat namelijk erg duur.”

Enterprise functies                         

Avast levert enterprisefuncties voor een MKB-prijs. Sinds kort zijn twee nieuwe producten verkrijgbaar via het portfolio van distributeur Copaco: Avast Business Security en Avast Cloud Care. “Het mooie van Cloud Care is dat je daarmee volledig in de cloud werkt”, promoot Preisser. “Het is 'gelaagde security', zoals wij dat noemen. Net als andere producten begint de deployment van Cloud Care met een simpele anti-virus en content filtering, maar tegelijk geeft Cloud Care verstrekkende mogelijkheden op gebieden als back-up en recovery. Voor partners die deze oplossing uitrollen bij hun klanten heeft Cloud Care een beheersconsole om ook de complete netwerksecurity af te vangen. Daarvoor hebben we de net al genoemde producten Secure Web Gateway en Secure Internet Gateway in Cloud Care geïntegreerd. Partners kunnen daarmee heel makkelijk hun klanten bedienen, in een soort MSP-model.”

Preisser ziet veel MKB-organisaties moeite hebben met het onderhoud van hun ICT-infrastructuur. “Ze hebben behoefte aan eenvoud. De kracht van onze oplossingen is dat ze eenvoudig te implementeren zijn, zodat ook kleinere bedrijven in staat zijn hun apparaten en gegevens te beschermen. Als gezegd: ook het MKB heeft behoefte aan enterprise oplossingen, maar die zijn lastig in te richten. Dit portfolio is alles wat een MKB'er nodig heeft en zorgt bovendien voor schaalbaarheid. Het MKB wil mobiel zijn en overal zijn oplossingen kunnen opstarten en benaderen. Met Cloud Care en alle producten daarin – met name Secure Web Gateway en Secure Internet Gateway – kan dat op een veilige manier.”

Grootste detectienetwerk

Daar komt bij dat Avast volgens Preisser het grootste, meest wijdverbreide detectienetwerk ter wereld heeft. “Avast begon ooit met endpoint security. We hebben inmiddels wereldwijd 440 miljoen endpoints die voor ons fungeren als sensoren voor allerlei vervelende ontwikkelingen op het web. Als wij in Burkina Faso iets zien dat wellicht kan exploderen, dan zijn in ons laboratorium al mensen contra-software aan het schrijven.”

Naast de Secure Web Gateway en de Secure Internet Gateway gebruikt Avast public feeds. “Die zorgen 'van bovenaf' dat bepaalde URL's niet tot een netwerk kunnen toetreden”, legt Preisser uit. “Dus we bieden een endpointbeveiliging, maar vanaf het internet ook de complete beveiliging van een infrastructuur. Met onze gelaagde security spelen we optimaal in op de digitale transformatie. Het securityportfolio van Avast maakt het beveiligen, beheren en monitoren van complexe IT-omgevingen – die bovendien constant in beweging zijn – eenvoudig en betaalbaar. Klanten kunnen makkelijk op- en afschalen en betalen een maandelijkse factuur. Het is een pay-as-you-go model.”

Patch capaciteit

Eén uitbreiding van het Avast-portfolio verdient nog speciale aandacht, vindt Preisser. “Wij noemen dat onze patch-capaciteit. Patching – het maken, testen en installeren van wijzigingen in de codes van een computersysteem – is een belangrijk onderdeel van een infrastructuur. We hebben een paar honderd software patches die we kunnen uitvoeren met verschillende vendoren, waarmee je de patches van een hele infrastructuur op tijd kunt doorvoeren. Dit is een belangrijke aanvulling op onze security, die vanaf eind september onderdeel uitmaakt van Avast Cloud Care.”

Copaco

In Europa bedient Avast zijn klanten zowel via partners als via distributeurs. Preisser kent Copaco nog goed van eerdere samenwerkingen. “Daarom wilden wij graag met deze distributeur in zee. Avast is van oudsher niet heel bekend in de Benelux en Copaco kan ons hier een foodprint geven. Voor Copaco is het een nieuwe producttoevoeging aan hun 2tCloud portfolio, waarmee ze het MKB een beveiligingsoplossing aanbieden op enterpriseniveau. Een belangrijk voordeel voor Copaco is dat ook resellers met relatief weinig security-ervaring Cloud Care kunnen verkopen aan hun eindklanten. IT-security-oplossingen zijn vanuit de cloud heel snel beschikbaar, voor iedere willekeurige reseller.”

Het Avast portfolio is, kortom, buitengewoon interessant voor IT-resellers die hun MKB-klanten volledig willen beveiligen en daarvoor een breed scala aan oplossingen nodig hebben. Preisser: “Het kan vervelend zijn om meerdere vendoren nodig te hebben. Met ons productportfolio levert een IT-reseller total security via één console. Hij kan er z'n hele klantenportefeuille mee indelen en tot in detail bepalen hoeveel en welke clients en endpoints hij waarop afstemt. Ook de back-up, recovery en content filtering richt hij zelf in, gewoon door vinkjes te zetten. Cloud Care is in feite een complete availability oplossing. Data zijn altijd en overal beschikbaar, wat er ook gebeurt.”

Auteur: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud