Onepanel ondersteunt AI-ontwikkeling via PaaS
02-11-2019 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Onepanel ondersteunt AI-ontwikkeling via PaaS

Het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) moet zo eenvoudig mogelijk worden en wetenschappers alle ruimte bieden om oplossingen te bedenken en te ontwikkelen. Deep learning stelt zo zijn eigen eisen. Het PaaS- platform van Onepanel is daarvoor een geschikt hulpmiddel. Het schaalbare platform met Kubernetes als spil, is als een Zwitsers zakmes voor AI-specialisten. We spraken Donald Scott (foto), de medeoprichter van het bedrijf dat Onepanel promoot als een schaalbare productie AI-infrastructuur.

Cruciaal bij deep learning is het gebruik van NLP (Neuro-linguistic programming). Immers feiten uit het dagelijks leven moeten geïnterpreteerd worden en van een label voorzien. De menselijke factor in het proces. Daar waar normaliter programmeurs code ontwikkelen om van input naar output te gaan, moet AI een model ontwikkelen om bij de gegevens van de input de juiste output te selecteren. Dit deep learning proces betekent dat tijdens de ontwikkeling van het model, de computers verteld moeten worden hoe ze combinaties aan de input moeten interpreteren en waarderen. Onepanel biedt nu een Platforms as a Service (PaaS) aan om geautomatiseerde AI-workflows te maken Of zoals Donald Scott het zegt: "Met de juiste infrastructuur en workflow in combinatie met de juiste automatisering, kan iedereen AI-oplossingen bouwen via het Onepanel-platform”.

De Onepanel omgeving kan bare metal, on-premises of in de private cloud gebruikt worden voor de uitvoering van deep learning modellen afkomstig van tal van bronnen zoals datagrids, synthetisch opgeleverde data, bio-informatica of informatie uit simulatoren. Het gebruikt voor de verwerking van de data containers met verschillende in- en output opties en GPU-versnellers. Standaard cloud-oplossingen zoals Amazon AWS, Microsoft Azure en Google GCP cloud kunnen als platform gebruikt worden.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht