Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
20-10-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Databricks Spark + AI Summit belicht innovaties voor datateams

Databricks organiseerde onlangs zijn Spark + AI Summit in Amsterdam, het grootste data- en machine learning-congres in Europa. Databricks is een grote speler in Unified Analytics en opgericht door de oorspronkelijke ontwikkelaars van Apache Spark. Dutch IT-channel was erbij en sprak in een video update met enkele sprekers die aanwezig waren tijdens het evenement voor datateams, waaronder ontwikkelaars, Data Scientists en leiders op het gebied van data en analyse. Dat waren Matei Zaharia (Co-Founder & Chief Technologist bij Databricks) en Michael Armbrust (Principal Software Engineer bij Databricks).

Tijdens het Spark + AI Summit namen deelnemers deel aan discussies over data, machine learning de praktische toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI).

Het hoofdthema van Spark + AI Summit 2019 was ‘Build. Unify. Scale.’ De combinatie van de onderwerpen data en machine learning, maakten dit congres tot een ‘one-stop shop’ voor datateams die op zoek zijn naar de beste tools in data en AI om innovatieve producten te bouwen. Er werden concrete praktijkvoorbeelden van AI-gebruik besproken en tevens ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van deep learning frameworks en Apache Spark-integratie. Ook werden beproefde methoden voor het produceren van machine learning modellen en voor de toepassing van Apache Spark in de praktijk getoond.

Katie Bouman van het California Institute of Technology was een van de belangrijkste keynotesprekers tijdens het evenement. Daarnaast spraken een aantal initiatiefnemers van open source-projecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake, Koalas, MLflow en scikit-learn. In meer dan 170 sessies werden praktijkvoorbeelden gedeeld van organisaties als Facebook, Microsoft, CERN, Airbnb, Quby, Société Générale, Swedbank en Zalando.

Spark + AI Summit in de Amsterdam RAI organiseerde voor ruim 2.000 deelnemers diverse eendaagse trainingen, waarbij instructie en praktische oefeningen worden gegeven. Het congres bood deelnemers tot slot ook kennisworkshops over de nieuwste open-sourcetechnologieën zoals Delta Lake, MLflow en Koalas.

Terug naar video overzicht