Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
18-05-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Palo Alto Networks belicht cloud security innovaties

Palo Alto Networks, aanbieder van innovatieve cybersecurity, organiseerde zijn wereldwijde Cloud Security Summit in het Louwman Museum in Den Haag. Het evenement stond in het teken van ‘A more secure everywhere’. Hierbij zorgen beveiligingsdeskundigen van Palo Alto Networks en partners uit de IT industrie dat de digitale transformatie van organisaties wordt beveiligd met het Next Generation Security Platform en Cortex, een open en geïntegreerd AI-gebaseerd continue beveiligingsplatform. Witold Kepinski van Dutch IT-channel en Executive People was erbij en sprak in een video update met Palo Alto Networks kopstukken Tom Welling, Shailesh Rao, Vincent van Kooten, Michiel Buurman en Fred Streefland.

De Palo Alto Networks Cloud Security Summit conferentie bestond onder andere uit paneldiscussies van experts en breakout-sessies, gericht op cyberbeveiligingsuitdagingen, cloud-geleverde beveiligingsservices en nieuwe beveiligingsinnovaties van Palo Alto Networks.

Next Generation Security Platform 

Palo Alto Networks cybersecurity innovaties beschermen organisaties tegen allerlei gevaren. Het Next Generation Security Platform van Palo Alto Networks combineert netwerk-, cloud- en endpoint security met geavanceerde Threat Intelligence, waardoor het beveiliging biedt tegen cyberbedreigingen in alle fases van de aanval.

Cortex

Palo Alto Networks belichtte tijdens het event ook Cortex, een open en geïntegreerd AI-gebaseerd continue beveiligingsplatform. Tevens toonde het bedrijf het detectie-, onderzoeks- en reactieproduct Cortex XDR om native netwerk-, eindpunt- en cloudgegevens te integreren. Ook is het Traps aanbod van Palo Alto Networks vernieuwd en voorzien van een Behavioral Threat Protection-engine die geavanceerde bedreigingen in realtime stopt.

Cortex is een open en geïntegreerde, AI-gebaseerde continue beveiligingsplatform. Het platform is volgens Palo Alto Networks een belangrijke evolutie van het Application Framework, dat is ontworpen om beveiligingsoperaties te vereenvoudigen en de resultaten te verbeteren. Cortex wordt ingezet op een wereldwijd, schaalbaar openbaar cloudplatform en stelt beveiligingsteams in staat om de analyse van enorme datasets te versnellen. Het platform wordt mogelijk gemaakt door het Cortex Data Lake, waar klanten veilig en privé grote hoeveelheden gegevens kunnen opslaan en analyseren die zijn genormaliseerd voor geavanceerde AI en machine learning om snel bedreigingen te vinden en op te reageren.

Datasilo's doorbreken met Cortex XDR

Cortex XDR is een detectie-, onderzoeks- en reactieproduct dat native netwerk-, eindpunt- en cloudgegevens integreert. Cortex XDR onthult bedreigingen met behulp van gedragsanalyses, versnelt onderzoeken met automatisering en stopt aanvallen voordat schade wordt veroorzaakt door nauwe integratie met bestaande handhavingspunten.

Traps 6.0

De nieuwe innovaties van het Traps endpoint-bescherming en -respons werd ook getoond. Het product omvat nu een Behavioral Threat Protection-engine die geavanceerde bedreigingen in realtime stopt door een reeks gebeurtenissen aan elkaar te linken om kwaadwillende activiteiten te identificeren. Traps 6.0 fungeert als gegevensverzamelsensor voor Cortex Data Lake. In combinatie met Cortex XDR kunnen klanten Traps gebruiken om hun preventiemogelijkheden uit te breiden met detectie en respons over hun gehele digitale infrastructuur met één middel.

Bekijk de sfeerfoto's op de Facebook pagina van Dutch IT-channel

Terug naar video overzicht
Security