Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
14-05-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SAP IT Business Management en CIO update

De redactie van Dutch IT-channel en Executive People was live aanwezig bij SAP SAPPHIRE NOW 2019 in Orlando, het event voor klanten en partners van SAP. Er was daar ook een grote Nederlandse delegatie aanwezig van medewerkers, klanten en partners. Witold Kepinski sprak ter plekke in een SAP IT Business Management en CIO update met Rinse Tamsma (Managing Director SAP Nederland), Kurt De Ruwe (CIO Signify) en Marco Kortekaas (Director Sales CTAC).

Er was veel nieuws voor partners. Zo heeft SAP twaalf maanden gratis toegang voor partners aangekondigd voor het testen en demonstreren van systemen op SAP S/4HANA Cloud intelligente bedrijfssoftware en op SAP C/4HANA oplossingen voor klantervaringenSAP heeft verder zijn partnerprogramma uitgebreid. De nieuwe integratieoptie voor het Build-engagementmodel in het SAP PartnerEdge programma is afgestemd op partners die oplossingen ontwikkelen buiten de SAP-softwareomgeving en die hun aanbod willen integreren met SAP-oplossingen die de end-to-end bedrijfsprocessen van klanten verrijken.

Experience Management

SAP verkende tijdens SAPPHIRE 2019 samen met klanten en partners de nieuwe uitdagingen en kansen die zich voordoen in de belevingseconomie met Experience Management. Deze strategie wordt ondersteund door de overname van Qualtrics voor 8 miljard dollar. Qualtrics is gespecialiseerd in het volgen van het consumentenvertrouwen. Met de Qualtrics softwaremodule experience management (XM) kunnen organisaties floreren in de huidige ervaringseconomie, aldus SAP.

Verder was er veel aandacht voor nieuwe cloud services, waaronder ook met Google en nieuwe innovaties voor het Leonardo platform.

Intelligent Enterprise

Om te slagen in de huidige alles veranderende digitale economie en een concurrentievoordeel te behalen, moeten bedrijven transformeren in Intelligent Enterprises, zoals met SAP S / 4 HANA, aldus SAP. Daarom waren er tijdens SAPPHIRE sessies te bezoeken waarin wordt getoond hoe bedrijven en overheden intelligente technologieën en integratie toepassingen het beste kunnen gebruiken om doorbraken te bereiken.

HANA

Er was ook een keynote over de Intelligent Enterprise van Hasso Plattner, SAP medeoprichter en voorzitter van de SAP Raad van Commissarissen. Hij deelde met het publiek details van hoe SAP klanten ontzorgt met Intelligent Enterprise toepassingen zoals met SAP HANA.

Internet of Things

Er waren verder interessante business cases tijdens SAPPHIRE, onder andere van het Nederlandse Signify, wereldleider in connected LED-verlichtingssystemen, software en services. Signify CIO Kurt De Ruwe was ook aanwezig. Via een co-innovatiepartnerschap met SAP gebruikt Signify de technologie van Internet of Things om steden nieuwe diensten te bieden die bovenop de verlichtingsinfrastructuur kunnen worden gebouwd. Een van deze projecten resulteerde in een sociale-sentimentenanalyse-tool gebouwd op SAP Cloud Platform dat informatie verzamelt van social media kanalen. Steden, bedrijven en groepen voor structuuronderhoud hebben nu waardevolle informatie over hoe mensen zich voelen over een bepaald verlichtingssysteem - om licht te werpen op wat werkt en manieren om te streven naar voortdurende verbetering.

Terug naar video overzicht
Cloud