Nieuwe grenzen verkennen met Demo Day Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity
15-02-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Nieuwe grenzen verkennen met Demo Day Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity

FinTech & CyberSecurity van Startupbootcamp, het mondiale programma voor groeiversnelling van start-ups en scale-ups, vierde zijn Demo Day op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. De elf meest veelbelovende internationale start-ups en een corporate venture presenteerden hun innovatieve oplossingen aan de aanwezige groep influencers, mentoren, partnerbedrijven van Startupbootcamp en investeerders. Er werden samenwerkingsverbanden bekendgemaakt met een aantal grote ondernemingen in Nederland.

FinTech & CyberSecurity Demo Day

Bij het opstarten van een bedrijf is het alsof je in een oerwoud terecht komt: onvoorspelbaar en gevaarlijk soms, maar vol mogelijkheden. Wie niet veerkrachtig genoeg is, overleeft het niet. Dit was het thema van de FinTech & CyberSecurity Demo Day van Startupbootcamp op 14 februari en de afronding van drie maanden intensieve groeiversnelling voor startende bedrijven. De twaalf teams begonnen hun reis eind september 2018 in Amsterdam, waar ze uit ruim 500 aanmeldingen werden geselecteerd na een internationale scouting periode van vier maanden.

Partnerschappen met grote ondernemingen

De start-ups hebben nieuwe mijlpalen bereikt, waaronder partnerschappen met een aantal van onze grote ondernemingen, zoals Rabobank, PGGM, ABN AMRO, Banca Sella, Vivat, Comsec, en Capgemini. De teams zijn tijdens het hele programma begeleid door een netwerk van top executives, investeerders en door partners van Startupbootcamp, waaronder de Rabobank, ING, De Volksbank, Moneyou, ABN AMRO, PGGM, Fabrick, Van Lanschot Bankiers, Achmea, Nationale Nederlanden, PwC, Vivat, Capgemini, Comsec, Hakrinbank, Pensioenfonds Horeca & Catering, Banca Sella, en de Nationale Politie.

Fintech gemeenschap 

Michael Dooijes, Managing Director van het FinTech & CyberSecurity programma gaf als commentaar: 'We zijn blij dat we Nederland mondiaal gezien in de voorhoede kunnen plaatsen van het FinTech ecosysteem. Door onze krachten te bundelen met een aantal veelbelovende start-ups en de grootste ondernemingen uit de sector, hebben we een sterke FinTech gemeenschap opgebouwd die diverse netwerken in verscheidene landen overspant en een uitstekende plek is geworden waar start-ups op het gebied van FinTech, InsurTech, RegTech, PensionTech en CyberSecurity kunnen groeien.'

Terug naar nieuws overzicht