‘Pure Powerstack maakt innovatie mogelijk’

‘Pure Powerstack maakt innovatie mogelijk’

01-10-2018 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

‘Pure Powerstack maakt innovatie mogelijk’

De afgelopen maanden heeft Proficiency hard gewerkt aan het ontwikkelen van een supersnel geïntegreerd platform dat innovatie mogelijk maakt. Het resultaat is de Pure Powerstack, die tot stand is gekomen in samenwerking met Pure Storage, IBM en Nvidia. Tijdens het Innovate Event, dat onlangs plaatsvond in Laren, presenteerde Proficiency dit nieuwe platform.

Restaurant Loetje in Laren was onlangs het toneel van het eerste Innovate Event van Proficiency. Deze Nederlandse IT-dienstverlener is opgericht door Ronald van Heek. Proficiency is gespecialiseerd in cloud consulting, services en sourcing. Hiermee geeft Van Heek invulling aan zijn visie dat het leveren van bekwaamheid en samenwerking de sleutel is tot een succesvolle digitale transformatie.

“Dit is het eerste platform dat de al jaren bestaande Power 9-technologie van IBM combineert met all flash-arrays van Pure Storage tot één geïntegreerd systeem”, zegt Van Heek. “Daarnaast hebben we een software stack ontwikkeld rondom SAP HANA, Artificial Intelligence, Machine Learning en ERP.”

Waarde uit data

Hij vervolgt: “Veel bedrijven waar we mee te maken hebben zijn bezig met innovatie. Daarin herken je verschillende typen bedrijven. Aan de ene kant heb je de jonge bedrijven die net zijn ontstaan. Zij zijn ‘born in the cloud’. Daarnaast heb je ook de bedrijven die al tientallen jaren bestaan, met een infrastructuur die dit weerspiegelt.”

“De gemene deler is dat zij allemaal bezig zijn met de digitale transformatie. Daar horen ook ontwikkelingen bij als Artificial Intelligence. Bij iedere organisatie staat dit op de agenda. Zo kunnen ze hun data nog sneller beschikbaar maken, altijd, en op een manier waarbij ze er overal ter wereld bij kunnen. Kortom, zij willen meer waarde halen uit die data.”

Toekomstvast

Volgens hem willen klanten een toekomstvaste digitale infrastructuur hebben, waarin transacties zo snel mogelijk kunnen worden afgehandeld. De prestaties moeten altijd optimaal en voorspelbaar zijn. Bij het opzetten van de data infrastructuur zullen altijd keuzes gemaakt moeten worden op basis van de overeengekomen strategie.

“We kijken dus eerst naar de eisen en wensen, dan naar de oplossingen die erbij passen. Daarbij werkt Proficiency vanuit een FlashFirst-strategie, zodat de data infrastructuur altijd optimaal en zo snel mogelijk is, en je daar geen compromis in hoeft te sluiten.”

“Want de business wil snelheid en wensbaarheid. Het is niet meer acceptabel dat de data infrastructuur te traag is en van een onvoorspelbaar karakter. In de digitale wereld is snelheid een basisuitgangspunt en accepteren interne gebruikers, partner en klanten niet meer dat er gewacht moet worden, hoe kort soms ook. Als een betaling in een webshop hapert, beëindigt men de transactie en gaat men zo door naar een andere aanbieder. Dat is de markt, de digitale wereld, waarin we met elkaar leven.”

Kennis en bekwaamheid

En om waarde te halen uit data zijn volgens hem twee zaken belangrijk: de juiste kennis en bekwaamheid toevoegen, èn de juiste IT-oplossingen gebruiken. Aan dat eerste wil hij bijdragen met Proficiency, het tweede element kan nu worden ingevuld met de Pure Powerstack.

Hij vat samen: “Wat we tijdens dit evenement gedaan hebben is het belichten van diverse onderwerpen die leven bij bedrijven, van infrastructuur tot AI en hybride cloud. Op dat gebied hebben we een goed aanbod, mede door de samenwerking die we hebben in ons valuenet van technologieleveranciers en dienstverleners. Hiermee kunnen we onze klanten ontzorgen, en hen helpen om innovatie te versnellen.”

Waarde

Over dat valuenet zegt hij: “Voor ons is het belangrijk om samen te werken met zowel fabrikanten als dienstverleners. Proficiency heeft daarom verschillende trusted partners op het gebied van software, cloud infrastructuur en (cloud) dienstverlening, waaronder IBM, Lenovo, Pure Storage en Microsoft. Hiermee garandeer je zowel op het gebied van cloud als infrastructuur ontzorging en de juiste prestaties. Tevens bieden we middels onze partnerships toegang tot de innovatiekracht van een IBM en PureStorage.”

“Doordat we eveneens samenwerken met nieuwe partijen in die deelgebieden, kunnen we uitgebreid meedenken als het gaat om wat digitale transformatie en innovatie betekent voor een organisatie en hun IT landschap. Wat wij willen bewerkstelligen is dat de data-infrastructuur innovatie mogelijk maakt bijvoorbeeld door inzet artificial intelligence, flashstorage technologie en cloud computing.”

Bekijk hier ook de videoreportage

 

Terug naar nieuws overzicht