Fairphone behaald na week crowdfunding al 1 miljoen euro
27-07-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Fairphone behaald na week crowdfunding al 1 miljoen euro

Fairphone, de duurzame smartphone van Nederlandse bodem, heeft zijn ondergrens behaald van 1 miljoen Euro in een lopende investeringsronde, al binnen een week  na de opening van de crowdfundingcampagne.

De onderneming heeft momenteel EUR 1,085 miljoen binnengehaald met zijn eerder deze maand aangekondigde crowdfundingcampagne. Fairphone wil maximaal EUR 2,5 miljoen ophalen. Op 23 juni stond de teller op EUR 0,5 miljoen. Gebruikers van de smartphone kunnen aandeelhouder worden via een converteerbare lening. Dat stelt hen in staat om aandelen te kopen bij een volgende investeringsronde. 

Crowdfunding voor eigen community

Beleggers hebben de mogelijkheid om 250 tot meer dan 5.000 euro in het bedrijf te investeren. In 2017 haalde Fairphone al EUR 6,5 miljoen op bij impact investeerders. Nu zegt de organisatie bewust op zijn eigen community te mikken. De eerste paar dagen mochten dan ook alleen zij meedoen aan de crowdfunding. 

De crowdfunding zal bijdragen aan 'product developments. Fairphone belooft beleggers een jaarlijks rendement van 5 procent. De toestellen van de aanbieder worden in Nederland door KPN verkocht.

Terug naar nieuws overzicht