Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
12-06-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Co-creatie werkt voor klanten en partners

'Co-creation for Success' was het thema van de Fujitsu World Tour, de grootste roadshow in zijn soort die plaatsvond in Inn Style in Maarssen. Verschillende Nederlandse bedrijven lieten hier zien hoe zij samenwerken in ecosystemen met klanten en partners en door digitale transformatie tot nieuwe mogelijkheden komen.  Dutch IT-channel en Executive People waren erbij en spraken in een video update met Dr. Martin Schulz die werkzaam is bij het Fujitsu Research Institute.

Co-creatie gebeurt idealiter in ecosystemen van meerdere klanten en partners. Het gaat daarin lang niet altijd om louter grote bedrijven met 'innovatieve slagkracht'. Juist de cultuur rondom verandering en nieuwe ideeën van start-ups is een belangrijk onderdeel in deze ecosystemen. Tijdens de Fujitsu World Tour, een evenement dat jaarlijks door meer dan 14.000 ICT-experts wordt bezocht verdeeld over 25 locaties, twintig landen en zes continenten, is hier ook aandacht voor. Het programma bevatte een 'Start-up battle'. Hiervoor werkt Fujitsu samen met de start-up-organisatie Get In The Ring. Een vijftal start-ups waren aanwezig op het evenement. Zij konden hun plannen pitchen op het podium voor een vakjury en het publiek.

Evolutie van de werkplek 

De veranderende werkplek is het brandpunt waar verschillende technologische trends (onder meer Artificial Intelligence, Internet of Things en Augmented/Virtual Reality) en maatschappelijke ontwikkelingen (duurzaamheid, flexibilisering en nieuwe generaties op de arbeidsmarkt) samenkomen. Bedrijven als ING, BIT en waterleidingbedrijf PWN roepen de hulp in van technologiepartners om deze ontwikkelingen vorm te geven. ING beheert samen met Fujitsu op een agile manier haar werkplek- en infrastructuurdiensten en past daarbij actief een customer-centric design toe in het leveren en vernieuwen van deze diensten. Ook PWN onderkent de waarde van een 'coole' werkplek, die relevant en aantrekkelijk is voor productieve, tevreden medewerkers. De vraag wat nodig is om de werkplek bij de tijd te houden, en de rol die co-creatie speelt in dat proces, komt tijdens de Fujitsu World Tour aan bod.

Technologie in actie

De best practices (en uiteraard de razend spannende start-up-battle) waren goede redenen om dit jaar naar de Fujitsu World Tour te komen. Maar dit is nog niet alles. Behalve keynotes van Dr. Martin Schulz en trendwatcher Richard van Hooijdonk, was er nog de vijfhonderd vierkante meters tellende demo ground, waarop de nieuwste technologie in actie was te zien. Deze oplossingen zijn het resultaat van de miljarden euro's die Fujitsu jaarlijks wereldwijd investeert in onderzoek naar technologieën als Cloud, AI, IoT en Cybersecurity.

Aan de slag met co-creatie 

Tijdens het event waren ook tal van voorbeelden te vinden van hoe technologie organisaties helpt te digitaliseren en er zijn live demonstraties van sectorspecifieke oplossingen. Voor wie direct aan de slag wil, de demo ground bevat een speciale 'co-creatie-ruimte' waar bedrijven samen met Fujitsu innoveren en oplossingen zoeken voor hun uitdagingen.

Terug naar video overzicht
Digitale Transformatie