Hybrid IT moet veel eenvoudiger

03-04-2018 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Hybrid IT moet veel eenvoudiger

Focus was de hoeksteen van de opsplitsing van HP in HPE en HP Inc. Focus blijft nodig om klanten van de juiste oplossingen te voorzien. “Hybrid IT moet veel eenvoudiger”, zegt Paul Hunter (foto), Worldwide Head of Partner Sales bij HPE. “Daarvoor hebben wij de technologie. Tegelijk bieden wij Zes Super Verkoopkansen (Super Six) aan onze partners.”

Hunter is aanwezig tijdens de vijfdaagse Technology and Solutions Summit in Den Haag. Druk bezocht met in totaal zo’n 2500 bezoekers, van wie er 1100 partner zijn van het IT-bedrijf. Als Dutch IT Channel hem spreekt, heeft Hunter net zijn keynote uitgesproken. Hij toont zich positief door het enthousiasme in de zaal. Hij zet HPE neer als een innovatief technologiebedrijf. En benadrukt het publiek dat innovatie ontstaat binnen de boezem van het bedrijf, door andere ondernemingen op te kopen, maar vooral ook door de vernieuwende toepassingen die partners weten te bewerkstelligen met de producten en diensten van HPE. Tijdens zijn lezing noemt hij partners die drones inzetten om bij ongelukken in het verkeer snel een overzicht te krijgen van wat er aan de hand is. Dit is een samenwerking tussen Amazon Web Services (voor de applicatielaag), Saguna (dat toegang verschaft tot de rekenkracht; Multi-Access Edge Computing) en HPE (met zijn edge infrastructuur laag). “Dit heeft veel voordelen: de politie is er niet zo veel tijd mee kwijt, de weg kan sneller worden vrijgegeven, en verzekeringsmaatschappijen kunnen aan de hand van de beelden razensnel analyseren in de cloud wat de toedracht is geweest”, hield hij het publiek voor.

Rekenkracht aan de randen van netwerken op intelligente apparatuur in combinatie met razendsnelle verwerking in de cloud (kort gezegd: edge computing) gaat volgens hem een mooie toekomst tegemoet; zeker met 5G-netwerken in werking. “Wij noemen het de intelligent edge. Er komen steeds meer, betere en gespecialiseerde sensoren. En organisaties willen snel ter plekke kunnen analyseren. Er zijn tal van voorbeelden te noemen. Onze partners spelen daar een belangrijke rol in.”

Eenvoudiger

Hunter vertelt dat HPE graag met gespecialiseerde partners in zee gaat; zij zijn in staat om de beloofde verbetering van bedrijfsresultaten met HPE-producten en diensten waar te maken. “Dat neemt niet weg dat wij ook graag zaken doen met partners die zich juist heel breed inzetten. En we zien in toenemende mate dat sommige zich verbreden. Zij zijn nu ook actief in de fysieke processen bij ondernemingen; Operational Technology. Waarbij hardware en software wordt ingezet om veranderingen in bijvoorbeeld machines (klepstanden van pompen en dergelijke) waar te nemen en met suggesties voor verbeteringen te komen. Ook daar zijn onze producten zinvol en hebben we partners die hiermee werken. Zeker in het tijdperk van Internet of Things is dit waardevol.”

Het gebruik van computers dringt op vele manieren binnen in de haarvaten van het bedrijfsleven en de samenleving. “Verschillende netwerken – vast en mobiel – ontmoeten elkaar; evenals on premise en cloud. De eisen aan betrouwbaarheid, snelheid en beveiliging nemen toe. Dit resulteert in complexe omgevingen. HPE doet er alles aan om het eenvoudiger te maken om die omgevingen in te richten en te beheren. Partners spelen ook hierbij vaak een rol die vernieuwend gebruik in de praktijk teweeg brengt”, stelt Hunter.

Super Six

HPE heeft zes gebieden gedefinieerd waarop partners volop kansen hebben om zijn producten en diensten aan de man te brengen. Hunter noemt ze de Super Six. “We helpen onze partners om de kansen op de markt te zien. Daarbij ondersteunen we ze op allerlei manieren. Bijvoorbeeld met onze demo-sandbox in de cloud waar partners hun oplossingen kunnen modelleren. Maar ook met Cloud28+, een marktplaats waar partners hun toepassingen kunnen plaatsen en die van andere kunnen zien. Een praktische kennisuitwisseling, zodat je niet het wiel zelf hoeft uit te vinden. Dit is in Europa begonnen. Het werkt zo goed dat we het nu ook inzetten in de Verenigde Staten. Partners blijken er veel aan te hebben.”

Die marktkansen voor partners liggen op het vlak van ‘Alles als een dienst (everything as-a-service), intelligent edge, blades plus (Synergy; het modulaire opbouwsysteem voor infrastructuren), Gen10 transformation (vervanging van bestaande servers door de nieuwe Gen10 Servers die betere prestaties voor gevarieerde workloads met sterke beveiliging), All flash storage (met de overname van Nimble een speerpunt voor HPE) en ten slotte de verschuiving naar software defined. Dit laatste vereist namelijk eenvoudig en toch uitgebreid beheer met kansen voor bijvoorbeeld OneView, OneSphere en SimpliVity.

Stabiel partnerprogramma

De afgelopen jaren, zeker sinds de vorming van HPE drie jaar geleden, is er, zo zegt Hunter niets veranderd aan het partnerprogramma. “Het is stabiel. Geen reden voor verandering. Daarbij komt dat er al zoveel is veranderd voor onze partners de afgelopen jaren. Dus we hebben rust op dat front. Onze partners weten wat ze van ons kunnen verwachten.”

Ambassadeur van HPE

Shane Bloemink, IT-architect bij Axians Nederland, maakt onderdeel uit van het ambassadeur-programma van HPE. “Dat betekent dat ik goed geïnformeerd wordt over de infrastructuurproducten en strategie van het bedrijf. Ik ga naar TSS om mijn kennis te verbreden en via de case studies te begrijpen hoe bedrijfsprocessen lopen. Het evenement is een uitstekende manier om in korte tijd mensen te spreken die erg veel kennis hebben.”

Hij zegt blij te zijn met de vorming van HPE. “Axians deed relatief weinig met PC’s en printers. De focus op infrastructuur sluit aan op onze eigen bedrijfsvoering. Ik merk dat HPE – getuige de super 6 – meer aandacht heeft voor de inbreng van partners. Vooral op het gebied van de intelligent edge. Wij merken ook dat deze vorm van automatisering sterk in opkomst is. Vooral bij voorspellend onderhoud.” De samenwerking met HPE ervaart hij als prettig. “Als wij een kans hebben bij een klant, dan kunnen we altijd rekenen op prijsondersteuning en kennis als dat nodig is.”

Door: Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht
Cloud