Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
01-03-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IoT, AI en workspace innovaties op MWC 2018 in beeld

Op het Mobile World Congress (MWC) 2018 in Barcelona tonen tal van IT-leveranciers innovatieve oplossingen rond Internet of Things (IoT), Artificial Intelingence (AI) en slimme workspace omgevingen. De redactie van Dutch IT-channel maakte hierover een video verslag met Pim Versteeg (Citrix), Dennis Huang (Ruckus Networks) en Dan Faulkner (Nuance).

Met de Ruckus IoT Suit kunnen organisaties meerdere IoT-netwerken eenvoudig samenvoegen tot één beveiligd IoT-toegangsnetwerk. De Ruckus IoT Suite versnelt daarnaast de return-on-investment (ROI) tijd en verlaagt de implementatiekosten door gebruik te maken van een gemeenschappelijke infrastructuur tussen het draadloze lokale netwerk (WLAN) en het IoT-toegangsnetwerk. Volgens marktonderzoeksbureau IDC is IoT edge infrastructuur in opkomst als belangrijk groeidomein en is het een prioriteit voor bedrijven om de snelgroeiende IoT-toepassingsruimte te ondersteunen. Binnen deze edge infrastructuur – die naar verwachting in 2021 bijna $ 3,4 miljard zal bereiken – is netwerkapparatuur het snelst groeiende segment, met een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van meer dan 30 procent. Deze groei wordt gedreven door de behoefte aan continuïteit van de toepassing en hoge prestaties in combinatie met betrouwbare en veilige connectiviteit.

Werkplek

Ruim de helft van de werknemers in Nederland heeft de mogelijkheid om thuis of onderweg te werken. Voor een kleine 12 procent is dat ook hun ‘vaste’ werkplek en nog eens eenzelfde percentage werkt regelmatig buiten kantoor. Dat een overgrote meerderheid op kantoor blijft werken, ligt met name aan technische beperkingen en gebrek aan technische ondersteuning. Mede hierdoor ervaren werknemers dat remote working ze minder productief maakt. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1.200 Nederlandse managers en medewerkers, dat OnePoll heeft uitgevoerd in opdracht van Citrix. De belemmering om thuis te kunnen werken zit niet in de cultuur van bedrijven, zo blijkt uit een rondgang langs de managers. Ruim twee derde geeft namelijk aan dat de werkgever remote working actief stimuleert. Het probleem zit vooral in het feit dat de medewerkers aangeven geen toegang te hebben tot technologie die remote working vanzelfsprekend maakt, signaleert Citrix. Een kleine 47 procent van de ondervraagde werknemers heeft naar eigen zeggen geen toegang tot de juiste technologie, zoals devices en applicaties. Overal en altijd kunnen werken zit er voor veel werknemers dan ook nog niet in. Citrix zegt dit te kunnen ontzorgen met een breed aanbod van workspace oplossingen.

AI

Nuance Communications, introduceert op CES 2018 nieuwe artificial intelligence (AI) oplossingen die een ervaring bieden in de communicatie tussen de connected auto, smart home en daaraan verbonden apparaten. Dankzij ontwikkelingen in deze ‘communicatieve AI’ biedt Nuance nieuwe oplossingen, waarmee deze ‘assistenten’ de taal horen, begrijpen, leren en gebruiken. Daardoor kunnen ze een goede interactie realiseren met de gebruikers. Dit leidt uiteindelijk tot gepersonaliseerde ervaringen en meer gemak, betrokkenheid, veiligheid en tevredenheid bij de gebruikers.De volgende generatie Nuance-oplossingen vertegenwoordigen een technologische evolutie die meer dynamische interacties met assistenten mogelijk maakt, waardoor de verbonden apparaten complexere taken kunnen uitvoeren en deze ook met een hogere nauwkeurigheid zullen voltooien.

Cognitive Arbitrator

Daarnaast is Nuance vernieuwend met de Cognitive Arbitrator. Deze ‘scheidsrechter’ verbindt en integreert naadloos via één enkele interface verschillende virtuele assistenten, diensten van derden en content-diensten. De Cognitive Arbitrator leunt eveneens op AI om één enkele slimme hub te creëren die vragen en instructies van gebruikers hoort, begrijpt en doorstuurt naar de assistent of content-dienst die het meest geschikt is om een bepaalde taak uit te voeren. Zo kan een bestuurder aan de intelligente assistent in zijn auto vragen om hem naar een bestemming te leiden of om muziek te streamen. Andere verzoeken, die bijvoorbeeld verband houden met winkelen, maaltijden bestellen of bankzaken, worden doorgestuurd naar andere assistenten van derden.

Terug naar video overzicht
Security