Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
27-02-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nederlandse ICT branche op MWC 2018

Voor de tweede keer op rij staat er een Holland Paviljoen tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Op het Holland Paviljoen, dat mede is opgezet door Enterprise Summit, staan verschillende Nederlandse organisaties en bedrijven zoals ABN AMRO, PortingXS, BroadForward, BTG, de Gemeente Den Haag en de universele vertaler Travis. Danny Frietman van Enterprise Summit sprak voor Dutch IT-channel in deze video reportage met enkele partners en bezoekers van het Holland Paviljoen.

Het MWC wordt van 26 februari tot en met 1 maart 2018  georganiseerd in het Spaanse Barcelona. Er vinden diverse activiteiten op het Holland Paviljoen plaats, zoals een innovatietour onder leiding van tech trendwatcher Vincent Everts, een tour specifiek gericht op overheidsdeelnemers en verschillende presentaties over onder andere retrofit en IoT, Blockchain en IoT en internet accountability. De openingsborrel wordt mogelijke gemaakt door onder andere Summa, CM en de BTG.

Ruim 110.000 bezoekers

Het MWC is met ruim 110.000 bezoekers en vele productlanceringen van bedrijven de belangrijkste bijeenkomst ter wereld voor de mobiele en IT-sector. Op het MWC komen vertegenwoordigers uit de hele wereld samen om ontwikkelingen binnen de mobiele sector en onderwerpen op het gebied van onder andere veiligheid en het 'Internet of Things' te bespreken.

Export biedt nieuwe kansen voor Nederlandse ICT-bedrijven. Het kan leiden tot meer omzet of het antwoord zijn op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt. Met Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Netherlands Business Support Office in Barcelona en de Rijksdienst voor Ondernemingen (RvO) bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Terug naar video overzicht