Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
12-12-2017 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

2017 in video’s: het jaar van equality en diversiteit

Meer dan ooit viel dit jaar bij de evenementen die we versloegen voor Executive People één thema op: ook in de ICT wordt steeds meer serieus werk gemaakt van equality en diversiteit. Girlsday was een groot succes, en bij Salesforce, dat stevig investeert in diverse aspecten van gelijkheid, spraken we zowel met de Chief Equality Officer Tony Prophet, als zijn collega Molly Ford. Ook in Nederland groei het aantal vrouwen in de IT.

Nieuw was dit jaar de rubriek Digital Doctors, waarin we met toonaangevende personen uit de IT diverse trends bespreken. Onverminderd populair zijn de video’s rond evenementen van Gartner, cases en intyerviews met CIO’s.

 Steeds meer vrouwen kiezen voor IT

Tijdens de Dutch IT-channel Awards, die tijdens het feestelijke Nieuwjaarsgala op donderdag 19 januari 2017 in Studio21 Hilversum zijn uitgereikt, waren meer vrouwen aanwezig. Veel van hen zijn werkzaam in de Nederlandse IT-business, als ondernemer of in dienst bij innovatieve IT-leveranciers. Zij zien allen groeikansen voor vrouwen die werken in de Nederlandse IT-business.  Het camerateam van Dutch IT-channel en Executive People sprak hierover met Lotte de Bruijn (Managing Director Nederland ICT), Anne Karine Hafkamp (Sales Manager Motiv ICT Security), Pauline Huijzer (Hoofd & Letters), Linda van Leeuwen (Account Executive Protinus IT), Danielle van der Starre (Marketing Manager Tectrade Nederland) en Pien Keizer-de Vries (Client Services Manager bij ATPI Corporate Events & Sport Events).

Bekijk hier de video

Salesforce World Tour: AI en Equality

In Amsterdam vond weer de Salesforce World Tour plaats, het kleine broertje van Dreamforce. Met 7.000 geregistreerde deelnemers is dit het grootste ICT-evenement in Nederland. Salesforce is het snelst groeiende softwarebedrijf ter wereld, en is hard op weg naar een omzet van tien miljard dollar. Die groei heeft ook positieve gevolgen voor Nederland. Analisten verwachten dat het Salesforce-ecosysteem over enkele jaren 18.000 banen zal hebben opgeleverd, en een bijdrage levert van 1,5 miljard euro aan het Bruto Nationaal Product.

Bekijk hier de video

Dreamforce Daily 4 The Age of Equality

"Gelijkheid begint met data", zegt Molly Ford, die bij Salesforce verantwoordelijk is voor de activiteiten op het gebied van gelijkheid en diversiteit, in deze reportage. Die visie brengt zij ook in praktijk tijdens Dreamforce. Onder de noemer Age of Equality stond de derde dag in het teken van gelijkheid en diversiteit.

Bekijk hier de video

Girlsday 2017

Girlsday is een landelijk initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Vele tientallen bedrijven in Nederland ontvingen meisjes tussen de 10 en 15 jaar om hen te interesseren voor een carrière in de techniek. Een van die bedrijven was Level 3 in Amsterdam, waar 20 scholieren van het Berlage Lyceum onder meer een kijkje achter de schermen kregen in het datacenter.

Bekijk hier de video

Digital Doctors: opmars van de Digitale Democratie

Digitale middelen hebben steeds meer invloed op het democratisch proces. Hoe werkt dit? Kan een acteur met behulp van analytics en social media de verkiezingen winnen? Is het Nederlandse poldermodel geschikt voor de digitale transformatie? En wat is de rol van de politiek in de digitale transformatie? In deze editie van Digital Doctors gaat Eugene Tuijnman, CEO SLTN Inter Access, in op diverse aspecten van de digitale democratie.

Bekijk hier de video

Digital Doctors: Bart van Rheenen over IoT

Voor wie is IoT interessant? Wat komt er allemaal kijken bij IoT? Moeten bedrijven dit allemaal alleen oplossen? Over het veelbesproken Internet of Things (IoT) leven veel vragen. In deze editie van Digital Doctors leggen we een aantal van die vragen voor aan Bart van Rheenen, directeur van distributeur ArrowECS Benelux. ‘De tijd dat IoT alleen ging over pratende koelkasten is al lang voorbij’.

Bekijk hier de video

Reportage: Virtuele vaarwegen

Rijkswaterstaat gaat alle grote bruggen en sluizen in Zeeland centraal bedienen. Onderdeel van dit project is modernisering van de onderliggende ICT-infrastructuur. De uitvoerder van dit project, ENGIE Infra & Mobility, maakt gebruik van gevirtualiseerde servers op basis van de software van VMware. Ondertussen is één van de drukste sluizen van Nederland, de Kreekraksluizen in Rilland, volledig op afstand bedienbaar vanaf de centrale op de Neeltje Jans. Executive People bezocht beide locaties en maakte deze reportage.

Bekijk hier de video

Video: Frank Buytendijk over de digitale maatschappij

Tijdens Gartner CIOxchange 2017, dat werd georganiseerd in Amsterdam, kwam een breed scala aan aspecten rondom de digitale transformatie aan bod. Het team van Executive People was aanwezig als mediapartner, en sprak met Frank Buytendijk over de digitale maatschappij.

Bekijk hier de video

Digitalisering centraal tijdens Gartner Public Sector lunch (video)

Tijdens het Gartner Symposium/ITxpo 2017 event in Barcelona werd de populaire public sector lunch wederom georganiseerd. Dit keer waren top IT-beslissers uit de Benelux samengekomen om te netwerken en kennis te delen over zaken zoals digitalisering, disruptie, innovatie, AI, Big Data, Bimodal IT en IoT. De redactie van Executive People en Dutch IT-channel was erbij en maakte een video reportage met Ron Kolkman (Ministerie van Defensie), Valerie Kaisin (Gartner) en Bartjan Wegter (Nederlandse Ambassade Spanje).

Bekijk hier de video

Gartner Symposium ITXPO video update: Hoe zet je disrupties om in kansen?

De Nederlandse CIO en analisten middag die gehouden is tijdens het Gartner Symposium ITXPO in Barcelona is geslaagd. Moderator Danny Frietman besprak met enkele IT-beslissers en Gartner analisten hoe organisaties digitaal transformeren en disrupties omzetten in kansen. In een video interview sprak moderator Danny Frietman met Mario Kortman (CDO Waternet), Marcel Krom (CIO PostNL) en Gerdine Keijzer-Baldé (algemeen directeur DICTU).

Bekijk hier de video

Reportage VMworld 2017: Workloads naar de cloud

Steeds meer organisaties willen hun workloads verhuizen van on premise naar off premise omgevingen. Tijdens VMworld 2017, dat deze week plaatsvond in Barcelona, stond het antwoord op die vraag centraal. Om organisaties te helpen met die overgang naar de cloud, en het verhuizen van hun workloads naar of binnen de cloud, werkt VMware intensief samen met IBM en VMware. Het team van  Executive People was aanwezig in Barcelona, en sprak daarover met Leon de Werker, Senior Regional Manager Benelux bij VMware; Jitka Beukenkamp, Enterprise manager Nederland bij VMware; Boudewijn Aelbers, Senior Manager Presales Benelux bij VMware en Jonathan Whistler, European Sales Leader, IBM Cloud.

https://executive-people.nl/584283/reportage-vmworld-workloads-naar-de-cloud.html

Video: ICT is primair proces, primair proces is ICT

De functie van CIO bestaat over enkele jaren niet meer, omdat business en IT steeds meer vervlochten raken. Dit zegt Willy Rovers, CIO van de Belastingdienst, in deze reportage die het team van Executive People maakte tijdens het Nationaal Management en IT Symposium 2017, vorige week in het Spant in Bussum. Tevens spraken we met Dave Snowden, Internetsocioloog, Herman van Bolhuis van ITWNET Nederland, Koen Hindriks van CEO Interactive Robotics en Alejandro Debenedet, Managing Director ITWNET.

Bekijk hier de video

Reportage Dutch IT Society Event 2017

Het Dutch IT Society Event, dat op donderdag 7 september in Fort Voordorp plaatsvond, is geslaagd. Meer dan 400 mensen uit de hele keten kwamen naar hét netwerkevent voor de IT-branche. Een van de hoogtepunten was een keynote van Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten en ambassadeur van Stichting Hulphond. Aansluitend was er voldoende gelegenheid om in een ongedwongen sfeer te netwerken in een gezellige ambiance met foodtrucks. Dutch IT Society event is een initiatief van nieuwsplatformen Dutch IT-channel en Executive-People.

Bekijk hier de video

Terug naar video overzicht

Tags

video, 2017