Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
08-07-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Video: Equinix Benelux opent AM4 datacenter in Amsterdam

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, heeft het International Business Exchange (IBX) datacenter in Amsterdam (AM4) in gebruik genomen samen met channel partners. Met het nieuwe datacenter breidt Equinix haar platform in Europa verder uit. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People was erbij en sprak met Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. 

AM4 is gevestigd op één van de meest netwerkrijke locaties in Europa, namelijk het Amsterdam Science Park, waardoor klanten het hele continent vanuit één locatie kunnen bedienen. Het nieuwe datacenter van Equinix is een ruim 160 miljoen euro kostende, twaalf verdiepingen tellende toren die meer dan zeventig meter hoog is. Het nieuwe gebouw is het tweede datacenter van Equinix op Amsterdam Science Park en biedt bedrijven toegang tot tachtig procent van Europa binnen vijftig milliseconden. “Het datacenter staat in verbinding met ruim 150 netwerken, waaronder de Nederlandse internet exchanges AMS-IX en NL-IX”, zegt Michiel Eielts. “De campus verwerkt ongeveer 38 procent van het Nederlandse dataverkeer en is daarmee de op een na grootste dataroute in Nederland.”

Nederland is binnen Europa een van koplopers waar het gaat om het vestigen van datacenters. Met dank aan de uitstekende connectiviteit heeft Amsterdam ’s werelds grootste internetknooppunt, waardoor de digitale sector een van de drie mainports is naast Schiphol en de haven van Rotterdam. “Het nieuwe datacenter AM4 van Equinix zorgt ervoor dat Amsterdam hét wereldwijde internetknooppunt blijft en dat Europese organisaties ondersteund worden in hun digitale transformatie”, zegt Nina Tellegen, directeur van de Amsterdam Economic Board.

Het bevorderen van digitale business

Het nieuwe datacenter in Amsterdam is onderdeel van Equinix’ inspanningen om haar klanten succesvol te laten zijn in de steeds belangrijk wordende digitale maatschappij. Het wereldwijde platform voor colocatie en interconnectie, Platform Equinix, omvat nu al meer dan 175 datacenters in 44 markten op vijf continenten. De interconnectie-mogelijkheden voor bedrijven worden met de opening van het nieuwe datacenter vergroot, waardoor ze digitaal nog succesvoller worden. Een ander belangrijk functie van het nieuwe datacenter het feit dat het de ‘digital edge’ faciliteert. “De digital edge is waar vandaag de dag zaken worden gedaan”, zegt Eielts. “Hier komen commercie, populatiecentra en digitale ecosystemen samen. Hier moet het netwerk van een bedrijf de mensen, locaties, clouds en data verbinden die digitale business mogelijk maken.”

Terug naar video overzicht
Datacenters