Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
03-03-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Video: AI en data analytics voor mobiele providers

Nuance Communications introduceert Nuance Loop, een AI- en data analyticsplatform voor aanbieders van prepaid abonnementsdiensten. Het platform opent de weg voor nieuwe en oplopende omzetmogelijkheden aldus Daniel Faulkner, SVP & GM Nuance Communications Service Providers. Hij zei dit tijdens het Mobile World Congress 2017 in een video interview met Dutch IT-channel en Executive People.

Mobiele providers zien dat hun traditionele omzet steeds meer onder druk komt te staan door concurrenten, wet- en regelgeving en over-the-top (OTT) providers. Het aanboren en waarborgen van een stabiele, zekere en substantiële omzetstroom is daardoor strategische prioriteit geworden. Volgens een recent telecommunicatie rapport van Deloitte, liggen de omzetkansen van aanbieders tegenwoordig vooral op het gebied van hoogwaardige data- en spraakservices. Die kansen kunnen ze alleen verzilveren als ze ook sturen op kapitaalmanagement en investeren in technologieën en innovatie, zo beweert Faulkner.

Nuance Loop biedt providers de kans om met een algemeen, continu geoptimaliseerd serviceplatform de klantloyaliteit te vergroten en de gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) te verhogen. Loop is een managed service op basis van een gedeelde-opbrengstmodel zonder CapEx en aanverwante onderhoudskosten voor de provider. Loop kan geïntegreerd worden met Nuance’s Omni-Channel Engagement Platform voor klantwerving en klantenservice oplossingen, zo besluit Faulkner.

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht