Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
15-11-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Security vraagt om overkoepelende aanpak

De aandacht voor het thema security is enorm. Volgens Bart van Rheenen, managing director van value add distributeur Arrow ECS in de Benelux, is dat logisch. “Het is inderdaad een hot topic. Cyberaanvallen worden geavanceerder en gevaarlijker, en tegelijkertijd is er op alle fronten  meer aandacht voor privacybescherming.” Volgens hem is er behoefte aan personen en bedrijven die de verschillende vraagstukken aan elkaar kunnen knopen.

Van Rheenen: “De rol van security verandert. Vroeger was het een thema waar eigenlijk alleen de techneuten zich mee bezig hielden. Vandaag de dag praten ook management en directie van bedrijven mee over security, en dat is een goede ontwikkeling. Het gaat immers niet meer alleen om de veiligheid van de organisatie en zijn medewerkers, maar ook simpelweg om het voldoen aan wet- en regelgeving.” Een makkelijk thema is het echter niet: security is een paraplunaam voor heel veel verschillende specialismes. “Anti-malware, anti-spyware, firewalls, databescherming en ga zo maar door. Geen enkele oplossing beschermt je tegen alles. Er is altijd een combinatie nodig.”

Samensmelting

Van Rheenen vindt dat er nog breder gekeken moet worden dan naar security alleen. “Er is sprake van een samensmelting van de werelden van storage, compliance en security, ook door het van kracht worden van de meldplicht datalekken die sinds dit jaar van kracht is.”

“Er is daarom behoefte aan mensen en bedrijven die inzicht hebben in beveiliging tegen de actuele bedreigingen en die een vooruitziende blik hebben zodat ze kunnen anticiperen op hoe de situatie er morgen uit zal zien”, vervolgt Van Rheenen. “Je wilt als bedrijf beschermd worden tegen uiterst geavanceerde bedreigingen, maar ook tegen het per ongeluk verliezen van devices of van data door werknemers. Want ook dat kan een bedrijf in gevaar brengen.”

Helikopterblik

Waar de markt volgens Van Rheenen echt om vraagt, zijn partijen die een helikopterview hebben en die alle verschillende vraagstukken kunnen verbinden. “Er bestaat niet één oplossing die je overal tegen beschermt. Was het maar zo simpel. Ik ben van mening dat er nu meer dan ooit behoefte is aan partijen die diepgaande kennis hebben van het brede spectrum van security-oplossingen en die dat ook kunnen combineren met de werelden van storage en compliance.”

Terug naar video overzicht
Security