Tech-sector baart zorgen om Brexit
26-07-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Tech-sector baart zorgen om Brexit

De technologische industrie is niet gerust op de consequenties van de Brexit. Het genomen besluit van de Britten dreigt een langere periode van onzekerheid met zich mee te brengen en kan de export negatief beïnvloeden, zo claimt ondernemersorganisatie FME.

Uit het onderzoek van de FME blijkt onder meer dat het Verenigd Koninkrijk de derde plaats bezet van de landen waarnaar het meeste wordt geëxporteerd. ''Juist dankzij vrije handel en standaardisatie van producten kunnen de Nederlandse technologische bedrijven zonder veel barrières zakendoen in Europa", aldus FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming- Bluemink. ''Juist daarom ben ik bezorgd."

Volgens de FME kan het productieverlies voor de sector oplopen tot maar liefst 1,6 procent, zo meldt de organisatie op basis van cijfers van het CPB. Het opwerpen van nieuwe barrières tussen de EU-landen en een onafhankelijk Verenigd Koninkrijk is volgens de organisatie zeer onwenselijk. Door het afsluiten van een goed handelsakkoord zou de pijn voor een groot deel verzacht kunnen worden.

Terug naar nieuws overzicht