Arnhemmer eerste in Europa met ICT Professional Assessment
05-08-2015 | door: Pieter Werner
Deel dit artikel:

Arnhemmer eerste in Europa met ICT Professional Assessment

Arnhemmer Gert-Jo van der Heijden, Business Development Manager bij Yacht, heeft als eerste in Europa zijn ICT competenties beoordeeld en vastgesteld middels het EXIN Workforce Readiness Professional Assessment. Het Professional Assessment volgt de internationale standaard voor ICT-competenties en functieprofielen – het European e-Competence Framework (e-CF) – en is hiermee de hoogst haalbare kwalificatie in het ICT vakgebied.

Dankzij het e-CF zijn vaardigheden van ICT-professionals universeel omschreven waardoor het eenvoudiger wordt professionals onderling met elkaar te vergelijken. Van der Heijden kreeg het certificaat uit handen van Anton Hagendijk, Salesdirector bij EXIN: “Gert-Jo heeft uitmuntend gescoord en zo een fantastisch resultaat neergezet. In een onafhankelijke beoordelingsprocedure zijn al zijn ICT competenties gemeten en beoordeeld, waardoor Gert-Jo nu een gedetailleerd inzicht heeft in al zijn ICT vaardigheidsniveaus.

Bemiddeling hoogopgeleide professionals
Als ervaringsdeskundige begrijpt Van der Heijden als geen ander welke vaardigheden een goede ICT-professional moet beheersen. Het e-CF model speelt daarbij in de toekomst een steeds grotere rol; het verbetert de Europese vergelijkbaarheid van sollicitanten. De werkwijze bevordert transparantie tussen vraag en aanbod van ICT’ers en hun diensten. Nu al vragen overheidsinstellingen en andere bedrijven professionals op basis van dit model. In de komende periode past ook Yacht de organisatie aan op het e-CF, zodat het eenvoudiger wordt kandidaten te matchen met bedrijven. Daartoe behoort bijvoorbeeld de samenwerking met EXIN om zodoende kandidaten verder te helpen met benodigde kwalificaties.

Foto: Anton Hagendijk, Salesdirector bij EXIN (links) en Gert-Jo van der Heijden, Business Development Manager bij Yacht (rechts).

Terug naar nieuws overzicht