Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
08-04-2015 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

‘Voor veel CIO’s voldoet de infrastructuur niet meer’

Veeam organiseerde in StudioA12 in Bunnik weer zijn jaarlijkse partnerevent. Tijdens deze dag waren enkele tientallen partners aanwezig om bijgepraat te worden over de resultaten van Veeam, trends, cijfers en noviteiten. Ook werden deze avond de partnerawards feestelijk uitgereikt.

De winnaars waren dit jaar:

The Fastest Growth Partner:  Extravar BV

The Best SMB Partner: Insight

The Most Significant Project: Unified, met het project Woonbron

The Customers’ Choice: Tweeweg IT

Veeam heeft een goed jaar achter de rug, met een groei van veertig procent in de Benelux. Het bedrijf verwacht ook volgend jaar een vergelijkbaar resultaat te kunnen boeken. In 2018 is volgens Lodewijk van Klaveren, Manager Channels Benelux bij Veeam Software, zelfs de verwachting dat Veeam een omzet gaat behalen van een miljard dollar. Nederland groeide 22 procent, de target voor dit jaar is 30 procent, tot 28 miljoen dollar in 2018. Dit jaar had Veeam vijfduizend klanten.

Daar zijn volgens Van Klaveren de partners hard voor nodig. Onder meer het enterprise segment is een markt waar Veeam graag zijn vleugels meer zou willen uitslaan. Bijvoorbeeld met het Cloud Connect programma, de hosted diensten, zouden daar een grote rol in kunnen spelen.

Beschikbaarheid

Centraal op deze avond stond de Availability Message. Van Klaveren: “Wij willen verder gaan dan back up en replicatie, wij willen het hebben over bedrijfsprocessen. De afgelopen jaren hebben bedrijven geïnvesteerd in back up producten, maar die oplossingen voldoen niet meer. De operaties van de business veranderen, evenals de eisen. Tegelijkertijd zitten de klanten echter met een legacy die voor problemen kan zorgen, omdat bijvoorbeeld downtime niet meer aanvaardbaar is. Ze weten niet f een back up gelukt is. Ook voor snel testen is die omgeving niet geschikt.”

Daar wil Veeam op inspelen. 82 procent van de CIO’s vindt dat hun infrastructuur niet voldoet aan de modernste eisen, zo blijkt uit een onderzoek van Veeam. De Avilibility Suite van Veeam is gebaseerd op die nieuwe business wensen rond zaken als continuïteit en bescherming.

75 procent va de serveromzet gaat volgens Sandra Mansour, Partner Manager Channel Nederland, al in de richting van de cloud, dus het is belangrijk dat resellers daar bij zijn. “Snuffel je aan cloud, stop dan met snuffelen en ga aan de gang, anders ben je te laat.”

Terug naar video overzicht
Cloud