Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
27-12-2014 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Top 10 video in 2014

In 2015 bleven de videoreportages op Executive People onverminderd populair. We hebben er dit jaar ongeveer honderd gemaakt, variërend van interviews tot eventreports en verslagen van round tables. Hieronder een overzicht van de tien belangrijkste en populairste video's die in 2014 geplaatsts zijn op Executive People.

1. Vivek Kundra: 'Dashboard bespaarde drie miljard dollar´

Na zijn aanstelling als CIO van de Verenigde Staten werd hij onder zijn collega´s even public enemy number one. Het dashboard dat Vivek Kundra introduceerde voor IT-projecten was echter zeer succesvol, en leidde tot een besparing van drie miljard dollar. Deze week was hij even in Nederland in zijn nieuwe functie als Executive Vice President bij salesforce.com. Executive People sprak exclusief met hem in Amsterdam over zijn ervaringen als Amerikaanse CIO en zijn plannen bij salesforce.com. Het interview wordt afgenomen door Frits Bussemaker van CIONET.

2. 'Digitale Overheid stimulans voor economie'

Driving Digital Business is niet alleen belangrijk voor bedrijven, het is ook essentieel voor de Nederlandse overheid. Onder meer met de aanstelling van een digicommissaris is de overheid daar al volop mee bezig. Die focus op digitalisering is uiteindelijk zelfs goed voor de economie, zegt Ruud Geensen van Gartner in deze reportage over de overheidslunch tijdens Gartner Symposium/ITXpo 2014.

 

3. Gartner 2014: 'Persoonlijke boodschap aan de CIO'

Ontwikkel de juiste kwaliteiten om een leidende rol te spelen bij het innoveren van de business met IT. Dàt is volgens André van Riet, VP Service Delivery Executive Programs bij Gartner, de persoonlijke boodschap die dit jaar klinkt in Barcelona tijdens Symposium/ITXpo. Cruciaal daarbij is Bi-modal IT, een strategie die traditionele IT en functionaliteiten combineert met de nieuwe, snelle en innovatieve IT.

 

4.Bezoek aan de Lotus F1-fabriek

32 servers gaan er iedere race mee met het Formule 1-team van Lotus. Het bouwen van een Formule 1 racewagen en het rijden van een race is niet meer mogelijk zonder ICT. In de Formule 1 gaan grote hoeveelheden data om, die ook nog eens in hoog tempo moeten worden verwerkt en geanalyseerd. Een van de bedrijfskritische systemen waar Lotus mee werkt in de fabriek is Microsoft Dynamics. Hiermee wordt het volledige proces gestroomlijnd, van testen en ontwerpen tot bouwen van de auto. Executive People bracht een bezoek aan de fabriek van Lotus in Enstone, Engeland, en sprak daar onder meer met Thomas Mayer, Chief Operating Officer bij Lotus F1 Racing, over het belang van ICT en de samenwerking met Microsoft.

 

5. Nederlands bedrijf Innovator of the Year

Plat4Mation, een Nederlandse software-ontwikkelaar die net een half jaar bestaat, heeft tijdens Knowledge 14 in San Francisco de Innovation of the Year-award in de wacht gesleept.

 

6. Will.i.am lanceert techbedrijf tijdens Dreamforce

Will.i.am, de voormalige leadzanger van de Black Eyed Peas, was op de derde dag van Dreamforce de grote attractie. In het kader van het thema wearables en the internet of things lanceerde hij zijn bedrijf I.Am +, dat de Puls, een eigen besturingsssyteem en high tech kleding producert.

 

7. Mobiliteit versnelt de business

Dit jaar vond op circuit Zandvoort het Enterprise Mobility event plaats. Insight presenteerde samen met verschillende partners, waaronder HP, Microsoft en Cisco, de mogelijkheden van mobiliteit. Niet alleen in theorie, maar ook in praktijk, want de CIO van Insight presenteerde via een Webex-verbinding vanuit zijn vakantiebestemming in Alaska. Daarna gingen de deelnemers met elkaar de strijd aan op het circuit. Executive People maakte over dit evenement een videoreportage.

 

8. Reportage: De ICT-ambities van Luxemburg

'Mijn deur staat altijd open voor ICT-ondernemers. De lijnen zijn hier kort', zo promootte de Luxemburgse minister-president Xavier Bettel zijn land. ICT is een van de speerpunten van de Luxemburgse economie, onder meer doordat dankzij de bloeiende financiële sector in het land veel extreem beveiligde lokale datacenters gevestigd zijn. Niet voor niets heeft Gartner bijvoorbeeld een apart kantoor gevestigd in Luxemburg.

ICT Spring 2014 was dan ook niet alleen een Europees ICT evenement, maar ook een visitekaartje voor Luxemburg om ICT-ondernemingen en investeerders aan te trekken met het motto 'Your trusted ICT hub'. Executive people was als mediapartner aanwezig op dit event, en sprak over deze ICT-ambities onder meer met initiatiefnemer Kamel Amroune, ex-CIO van Mittal Steel en Novartis Leon Schumacher en President van het IPv6 Forum Latif Ladid.

 

9. 'Reis naar de cloud is zwaar'

Welke kansen biedt de cloud voor het kanaal? Dit is een van de vragen die centraal stond tijdens Canalys Channels Forum 2014. Aan de vooravond van dit grootschalige channel-evenement in Cannes organisserden Dutch IT Channel en Ingram Micro een ronde tafel-discussie waar Nederlandse resellers met elkaar discussieerden over dit thema. In deze video-update vanaf Canalys spreekt Witold Kepinski, Hoofdredacteur van Dutch IT Channel, met Thijs Vink, Director Advanced Solutions Benelux bij Ingram Micro en Anton Loeffen, CEO van Eshgro.

 

10. Spanje biedt business kansen voor ICT-ondernemer

Ambassadeur Van Rij sprak tijdens een zeer druk bezocht netwerkevenement in het Betahaus waar Nederlanders uit de Nederlandse ICT-branche aanwezig waren. Volgens van Rij zijn er alleen al in Barcelona 2100 ICT-bedrijven actief. Hierbij zijn er ook een aantal Nederlandse bedrijven actief zoals op het gebied van callcenters en e-commerce.

Interessante groeimarkten voor Nederlandse ICT-bedrijven zijn onder andere zorg en onderwijs. Daar is veel behoefte aan engineers en developers, aldus van Rij. Nederlandse ICT-ondernemers krijgen in Barcelona steun en advies van het Netherlands Business Support Office.

Terug naar video overzicht