NetApp SteelStore beschermt en versleutelt data
24-11-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NetApp SteelStore beschermt en versleutelt data

NetApp zegt door de overname van Riverbed’s SteelStore appliance nu nog beter data te beschermen, beveiligen en versleutelen in storage omgevingen van zowel NetApp als van andere merken. Dit zegt George Kurian (foto), Executive Vice president Product Operations op de onlangs gehouden Netapp Insight 2014 conferentie in Berlijn.

NetApp kocht in oktober 2014 de SteelStore producten (voorheen bekend als ‘Whitewater’) van wan-optimalisatie leverancier Riverbed. De appliances zorgen data altijd goed beveiligd en versleuteld is in de cloud, aldus Kurian. “SteelStore ondersteunt cloudomgevingen van Amazon Web Services, Google, Windows Azure en diverse merken back-up en archiveringssoftware zoals van CommVault, Symantec en Veeam. Zo wordt back-up data via de SteelStore appliance in een public of private cloud of on-premise dataopslagomgeving gezet.” De oplossing is volgens Kurian een goede aanvulling op de NetApp SnapVault data snapshot technologie die data beschermt op de NetApp FAS line storage appliances.

De Steelstore appliances passen ook in de NetApp hybrid storage fabric strategie waarbij data altijd beschikbaar moet zijn; on-premise en in een hybride cloud. Volgens Kurian worden hybride clouds de backbone van IT-omgevingen, waarbij het NetApp besturingssysteem ONTAP als schaalbare storage fabric fungeert in de hele storage infrastructuur van NetApp, andere merken storage (EMC, HP, IBM, Dell, Oracle, HDS etc…) en cloud storage-omgevingen zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en IBM SoftLayer. NetApp en zijn partners bieden hierbij consulting diensten.

NetApp zal de vernieuwde SteelStore in het derde kwartaal van zijn boekjaar 2015 gaan aanbieden.

Door: Witold Kepinski

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Security