Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
08-10-2014 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

EMC Forum: it-infrastructuur verandert snel, juiste mensen vinden blijft uitdaging

Meer verschillende typen data moeten opgeslagen worden. Steeds meer applicaties draaien in de cloud. Tegelijkertijd gaan klantverwachtingen omhoog. De it-infrastructuur om deze uitdagingen te ondersteunen, verandert hierdoor snel. Dat blijkt uit de presentaties tijdens het evenement EMC Forum van hard- en softwareleverancier EMC2 op 2 oktober 2014. Het vinden van de juiste mensen om nieuwe architectuur en technologie in te zetten, blijft echter een uitdaging.

Het evenement EMC Forum draaide om de it-infrastructuur en hoe data en software het best ondersteund kunnen worden op een solide, maar flexibele manier. Dat betekent dat je verandering moet omarmen, aldus Jacques Boschung, vice president Europe West bij EMC. Bijvoorbeeld: wat zet je over naar de cloud en welke software blijft on premise? Boschung: 'Het gaat om de mindset, verandering is een feit.'

Nederlandse bedrijven doen het volgens Boschung goed als het gaat om het definiëren van nieuwe infrastructuur om trends zoals cloud, social en mobile te ondersteunen. Dat betekent niet dat we geen uitdagingen hebben. Volgens Coen Bos, country manager EMC Nederland, is het belangrijk om te focussen op vernieuwen zonder de bestaande business te onderbreken. 'Hoe ga je de nieuwe omgeving in gebruik nemen en tegelijkertijd de winkel open houden?, vraagt Bos zich hardop af.

 

Oproep aan het onderwijs

Zelfs al blijven bedrijven open tijdens grote it-infrastructuur veranderingen, zoals het verschuiven van applicaties van on premise naar cloud, het vinden van de juiste experts is een grote uitdaging. Dat blijkt uit het onderzoek van EMC. De vaardigheden ontbreken bij veel medewerkers, ze weten te weinig over nieuwe technologie en hoe de business daarmee ondersteund kan worden.

Volgens Hans Timmerman, chief technology officer bij EMC Nederland, ligt daar een kans voor het onderwijs. 'Er is zoveel werk te doen', aldus Timmerman. 'Het slimme huis, de slimme auto, het internet der dingen; het komt eraan en zorg dan dat jonge mensen het vak leren.' Verandering omarmen betekent dus dat de maatschappij, het onderwijs én het bedrijfsleven mee transformeren. Alleen dan kunnen de veeleisende en kritische klanten bediend blijven worden.

Terug naar video overzicht
Cloud