Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
20-01-2014
Deel dit artikel:

HP ondersteunt Shell Eco-marathon Europa 2014 (video)

 

Op de RDM Campus in Rotterdam het officiële startsein gegeven voor de 30e editie van Shell Eco-marathon Europa. Dit is eenstudentenwedstrijd op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. HP is hierbij Official Global IT Technology Partner, waarbij het zijn hardware, software en diensten ter beschikking stelt zo meldt Wim Heuninck, General Manager van het HP Account Team.

Met Shell Eco-marathon daagt Shell studenten uit om in hun zelfgebouwde voertuigen de grenzen van brandstofefficiëntie te verleggen. Tijdens de kick-off presenteerden Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, samen de plannen voor de komende editie die dit jaar van 15 t/m 18 mei zal plaatsvinden rondom Ahoy, Rotterdam. Voor het eerst in de Europese competitie verschijnen er 19 Nederlandse teams aan de start. Ook onthulde het team Euregiorunners uit Heerlen hun bijzondere ambitie, zij printen hun voertuig met een tafelmodel 3D-printer.

Shell Eco-marathon is gratis te bezoeken en biedt naast de studentencompetitie een breed aanbod aan interactieve attracties en activiteiten voor jong en oud in het Shell Energy Lab. Een plek waar bezoekers op bijzondere wijze in aanraking komen met allerlei vormen van energie en het gebruik hiervan. Bezoekers kunnen zich aanmelden via: www.shellenergylab.nl

Daarnaast komen op 15 mei ongeveer 300 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en wetenschap samen op het internationale Powering Progress Together forum. Samen onderzoeken zij hoe nieuwe samenwerkingsverbanden en hoe meer systeemdenken kan helpen in de ontwikkeling van de veerkracht van een stad, economie of ecosysteem. Kijk voor meer informatie op: www.shell.nl/ecomarathon.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar video overzicht

Tags

Innovation