Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
07-01-2013
Deel dit artikel:

CES 2013: Toyota en Audi presenteren zelfrijdende auto's

 
Het zijn niet alleen smartphones, tablets en TV's die de consumenteneletronicabeurs CES 2013 in Las Vegas domineren. Toyota en Audi presenteren tijdens de CES 2013 zelfrijdende auto's.

Lexus

Toyota heeft een Lexus ontwikkeld en noemt het in een korte videoclip de Advanced Active Safety Research Vehicle. De Lexus zit vol met sensor technologie op het dak, voorgrill en zijkanten.

Audi TTS
Audi showt een TTS versie (foto) die ontwikkeld is door de Dynamic Design Lab van de Californische universiteit Standford en Volkswagen’s Electronics Research Lab. De Audi TTS heet 'Shelley' en haalt een snelheid van 120 mijl per uur (video). Dat is ruim 193 kilometer per uur.

Google, Volvo en Nissan
De prototypes van Audi en Toyota worden gezien als een vooraankondiging van de North American International Auto Show in Detroit, één van de grootste autoshows van de wereld. Overigens hebben eerder Google, Volvo en Nissan zelfrijdende auto's geshowd.

CES 2013
Op de consumentenelektronicabeurs CES 2013 in Las Vegas staan de komende week 3200 standhouders en er worden meer dan 155.000 bezoekers verwacht. Dat is iets meer dan in 2012. Bezoekers zullen tal van nieuwe gadgets zien, zoals ultra high-definition (UHD) TV's, super-smartphones en 'phablets'.

Door: Witold Kepinski


Terug naar video overzicht

Tags

Innovation